Jutarnja kahva, kava, kafa

[URL=http://www.slibe.com][IMG]http://s2.slibe.com/fullimage/6b809dab-kafa-jpg.jpg[/IMG][/URL]

Kao većina Bosanaca i Hercegovaca Herka i ja ne napuštamo svoj dom sve dok nam organizam ne dobije uobičajenu dozu kofeina.
Jutros me i na radnom stolu dočekala šoljica esspresa iz našeg bifea. E sad jal sam ja jutros nešto osjetljiv jal je ( što je vjerovatnije ) ovaj esspreso bio malo van standarda uglavnom po završetku cijeđenja istog počela je revolucija u stomaku i crijevima.
Inače izbjegavam koristiti toalete van sigurnosti doma svoga ali jutros nisam imao izbora. Pošto mi se ovo odavno nije desilo izgleda da sam malo pogriješio i u procijeni trenutka odlaska u toalet. Uglavnom krenuh tamo gdje car ide pješke uz ogromnu nadu da ću stići na vrijeme.
Pošto ništa u životu ne ide kako se planira tako se desi i meni. Odmah po izlasku iz kancelarije iskoči onaj iz obezbjeđenja insistirajući da stavim akreditaciju na vidno mjesto. Pokušao je i da mi održi predavanje tipa kako njih direktor kažnjava zbog nas i naših akreditacija i kako se sve kontroliše putem nadzornih kamera ali pošto sam tu priču naučio napamet udaljih se ne čekajući da on završi.
Iako toaleta ima na svakom koraku ja kad već moram ići idem u onaj na zadnjem spratu jer tamo je najčišće i najurednije. Valjda na tom spratu ima najmanje osoblja pa se najmanje koristi.
Idem tako uz stepenice u žurbi i preskačući po dvije tri stepenice odjednom kad opet belaj. Naiđe jedan od šefova i poče mi držati predavanje o nekom poslu koji danas mora biti gotov jer je direktor tako naredio.
Probah skratiti priču obećavajući da će to biti završeno ali ne da se ovaj. Valjda otkako je ustao nije ni sa kim progovorio pa bi on sada sa mnom naglabao o svemu i svačemu ali najviše o direktorovoj naredbi.
Još jednom pokušah garantovati da će direktorova naredba biti izvršena ali ovaj nastavi pričati kako direktor nije zamolio nego izričito naredio da to mora biti završeno i da ga izvjestimo kada završimo.
Vidjevši da je nesretnik impresioniran djelom i likom direktora probah mu objasniti da žurim i da u tom trenutk imam većih problema nego što je direktorova naredba.
Tek tada se ovaj upali i pokuša mi objasniti da je direktor svetinja i da nema ništa preče.
U tim trenutcima se oglasiše i crijeva u vidu zadnje opomene da više ne mogu trpjeti i da pod hitno pređem tih preostalih par koraka do spasonosne kabine.
E tada se ja upalim i kažem ovom davitelju da direktor ipak ne može sve narediti a ako može nek naredi mojim crijevima da izdrže do WC šolje.
Tek tada me popusti frapiran činjenicom da se u istoj rečenici spominje Njegovo Visočanstvo Direktor i WC šolja.
Uletim u WC kad ono tamo sve zauzeto. Izgleda da je jutros još bilo nesretnika koji su pili kafu u firmi.
Sada već u panici sletim sprat ispod i najzad nađem kutak za svoje potrebe. Bilo je to u zadnji momenat i vrlo vrlo blizu puštanja dihtunga prije vremena.
Vrativši se u kancelariju rekoh kolegi koji je jutros donio kahve da ih ne donosi više ili da nam ih poslužuje sa toalet papirom.

10 Responses to “ Jutarnja kahva, kava, kafa ”

 1. dobro jutro 🙂
  barem si stigao na vrijeme na sprat ispod

 2. uh..imala sam ‘da izvines'iste probleme u ovojfirmi gdje radim..
  jos je kod nas onaj automat…na pola marke..
  moja koleginica u racunovodstvu pije donat svako jutro..ima problema sa stolicom..ja joj kazem ma bona..samo popij esspreso sa automata otvara i vise neg'sto treba..
  😉
  dobro jutro ti zelim
  🙂

 3. donat je čudo ;)))
  dobro jutro i tebi :)))

 4. Stomachni problemi,skoro na svakom blogu :o)) nadam se da ti je bolje:o))

 5. ma ovo jutros su bili ” tekući ” problemi :)))

 6. Ma kakav Donat, otkako pijem svedsku kafu- nikakvih problema, ista kao ta tvoja 😉

 7. ovo je vec treci post koji danas citam na istu temu…
  ova blogopatija je cudo…cak i kad se radi o probavi:))

 8. Ja sam kolegeu koji me je u takvoj situaciji kocio “vaznim stvarima”, pozvao “u ured” nakon cega je privremeno odustao od davljenja.

  Toaletni papir uz kafu ne preporucujem. I ja sam prije umakao, ali nije dobro: Kazu- deblja…

 9. jel bilo ono volim te draga ko halu….

Komentariši