Tehnika

Kuda ovo sve ide?Pokušavam držati korak sa ovim tehnološkim napretkom ali ne ide.Taman naučim upaliti i ugasiti računar a oni izmisle metar nekakvih funkcija za tu istu proceduru i još me na čistom engleskom pita hoću li ovo ili ono.Probam sve opcije ali lopov otvara nove dijalog boksove.Vrtimo se tako ukrug dok mi ne dodije pa onda onako staložen i miran drhtavim rukama iščupam sve iz struje.Ja onda mog rahatluka.Žena sve to promatra i konta vidi ovog mog programera što svašta zna.Poslije toga obavezno skuham kafu da malo dođem sebi.Sreća pa šporeti ne pitaju ništa nego samo okrenem one prekidače na max. i kad skuham vratim sve na nulu.E to je tehnika u službi čovjeka.Jednostavno i efikasno.Spas mi je pa imam dijete koje iako ima četiri godine zna više o računarima i softverima nego babo mu pa kad šta zapne zovne babo sina svoga upomoć.Ipak pravi dernek je kada žena upali računar i krene surfati.To ti je onda Alisa u zemlji čudesa.Samo čuješ izraze iznenađenja i čuđenja otkud baš ovo na Internetu.Jedino sam rahat kada joj onako hinjski postavim kakvu pornografsku stranicu za žene kao početnu.Tada samo ugasi računar i počne mi prijetiti kako ću je dobro zapamtiti.
O tome pak drugi put.

9 Responses to “ Tehnika ”

  1. Kako vidim dobro si raspolozen,kao i uvijek.

  2. Silom prilika a i toliko me je obradovalo što me “mama” preporučuje na svom blogu da jednostavno ne mogu biti neraspoložen danas.

  3. Uh kako ovo godi sve bolje od boljeg danas.Hvala

  4. :)))
    Volim zdrav humor pa to ti je.. A znas na koga me podsjecas?? Valjda se ne ljutis, ali stil je kao u … Ismeta Hore. 🙂

  5. Ma ne ljutim se sve dok ne izgledam ko Ismet Horo.U principu se ne ljutim ni na šta ali moram priznat da ni Horu nisam nešto pratio.Jednostavno volim se šaliti pa makar i na svoj račun

  6. Dva zlatna pravila rada sa računarom by Ridjobrki:

    -nikad, ali nikad, ne diraj onu tipku ”Delete”
    -kad god te računar pita nešto što počinje sa ”Are you sure…” klikni ”No”

  7. Hvala ridjobrki trudit ću se da to zapamtim

Komentariši